Dat bericht The Register. Ernst & Young bevestigt de diefstal van een laptop, maar wil niet zeggen of ook Scott McNealy is getroffen.

Tijdens de beveiligingsconferentie RSA maakte McNealy wereldkundig dat een bedrijf zijn persoonsgegevens was kwijtgeraakt. Hoewel McNealy de naam van het betreffende bedrijf niet noemde, merkte hij wel op dat de firma Sun had geassisteerd bij de invoering van Sarbanes-Oxley (SOX), een nieuwe Amerikaanse boekhoudwet. Uit de financiële documenten van Sun blijkt dat Ernst & Young het bedrijf heeft geholpen bij de implementatie van SOX.

De laptop met daarop vermoedelijk de gegevens van McNealy was beveiligd met een wachtwoord. Opmerkelijk is dat Ernst & Young de diefstal niet zelf naar buiten heeft gebracht. Het bedrijf adviseert zijn klanten zelf altijd om transparant te zijn. Ernst & Young heeft wel de getroffen klanten geïnformeerd.

De laptop waarop vermoedelijk de gegevens van McNealy stonden, is niet de enige schootcomputer die Ernst & Young in februari is kwijtgeraakt. Uit een kantoor werden vier Dell-laptops van medewerkers van Ernst & Young gestolen. De medewerkers waren aan het lunchen.