The show must go on. Het grondig gehackte Hacking Team gaat gewoon door met leveren van exploits en malware aan klanten, zij het legitiem, dubieus of doodeng. De gelekte broncode en exploits vormen nu een enorme bedreiging, omdat iedereen daar nu mee aan de slag kan gaan, ook terroristen en afpersers, stelt het bedrijf.

En daar hebben ze helemaal gelijk in, de boel ligt op straat en is al gebruikt door aanvallers. Inmiddels heeft Adobe een kritiek gat dat Remote Control System (RCS) gebruikte gedicht. Dus updaten als je dat nog niet gedaan hebt, of Flash er helemaal uitknikkeren.

Zerodays gezocht

In een quasi-sympathiek gebaar stelt Hacking Team dat ze verwachten dat virusscanners nu RCS detecteren. Desondanks wil het bedrijf de software met een update weer uitrollen. Dat vereist dan een grondige revisie, met in elk geval nieuwe certificaten en zerodays.

Heb je nog een geheime exploit liggen? Dan kun je nu ongetwijfeld de hoofdprijs krijgen. Voor eerdere zerodays betaalde Hacking Team 39.000 dollar aan de Russische hacker Vitaliy Toropov, zo blijkt uit de gelekte documenten.

Lees ook:

Hacking Team, 'Diginotar' in het kwadraat 7 gênante details van de Hacking Team hack 10x inkijk in Hacking Team's huishoudboekje