Het beveiligingsbedrijf zegt dat naar aanleiding van onderzoek dat analistenbureau Forrester heeft gedaan. Daarin blijkt de vraag van klanten naar DNSSec beveiliging erg gestegen is.

Groeiende vraag

Eén van de andere bevindingen uit het rapport was dat bedrijven er in het algemeen op vertrouwen dat DNSSec beveiliging kan worden ingevoerd in de komende zes maanden.

Het DNSSec systeem is ontworpen om DNS-servers te beschermen tegen cache poisoning aanvallen en is door verscheidene beveiligingsorganisaties waaronder VeriSign voorgesteld als oplossing om authenticatiebeveiliging te brengen naar DNS-servers.

VeriSign beoogd het eerste kwartaal of 2011 als streefdatum voor de implementatie van de DNSSec binnen de '.Com' domein zone.

Belang

"Het internet is steeds belangrijker voor onze regering, economie, maatschappij en de nationale veiligheid, Daarom is het zo belangrijk dat de hele internetgemeenschap DNSSec adopteert," zegt VeriSign’s adjunct-algemeen directeur van de naming services Pat Kane.

"Als hardwareleveranciers, software bedrijven, ISP’s en andere partijen samenwerken, zal zich een vlotte, zeer effectieve implementatie van DNSSEC voltrekken."

Het bedrijf zei volgende week meer details over het verslag naar buiten te brengen, samen met een reeks van webinars en white papers over DNSSEC.

Bron: Techworld