Dit omdat veel van de beveiligingspakketten vandaag de dag op een andere manier beveiligen dan voorheen en er meerdere soorten dreigingen zijn gekomen.

"Ik denk niet dat iemand gelooft dat de testen die van vandaag de dag worden gedaan accuraat weergeven hoe het ene product zich verhoudt tot het andere", zegt Mark Kennedy, ontwikkelaar bij Symantec.

Diverse antivirusfabrikanten pleiten voor een nieuwe testmethodiek. Symantec, F-Secure en Panda hebben dan ook eerder deze maand afgesproken om samen een nieuw testplan op te stellen. De eerste voorlopige schets moet in september klaar zijn, zegt Kennedy.

Een van de meeste gebruikte manieren om dergelijke pakketten te testen is nog altijd simpelweg een scorelijstje bijhouden en diverse virussen langs de engine te sturen. Dit is volgens de fabrikanten echter alleen betrouwbaar als de onderzochte pakketten alleen met signatures werken.

Hoewel signatures nog altijd belangrijk zijn, hebben veel antivirusmakers hun verdedigingslinies uitgebreid. "Veel producten hebben ook andere manieren om malware te detecteren en blokkeren", zegt Toralv Dirron van McAfee. Bron: Techworld