Het anoniem inloggen bij third-party apps moet volgens CEO Mark Zuckerberg de angst bij gebruikers wegnemen om in te loggen met Facebook. De nieuwe dienst wordt momenteel getest bij enkele ontwikkelaars en moet binnen enkele maanden beschikbaar komen.

Voor Facebook is het een manier om zijn 1 miljard gebruikers "zonder angst apps te laten proberen", aldus Zuckerberg op Facebooks ontwikkelaarsconferentie F8, waar The Verge verslag van doet.

Toestemming geven

Uiteraard blijft het mogelijk om wel je persoonsgegevens te delen met apps van derden. Maar in dat geval komt er wel een nieuw menu waarin toestemming gegeven wordt voor wat precies. Zo kun je onder meer voorkomen dat apps in jouw naam posten, of alleen je e-mailadres en bijvoorbeeld niet je geboortedatum delen.

Open source

Dan is er het gratis open source initiatief App Links dat eruit springt. Deze nieuwe open standaard moet ervoor gaan zorgen dat mobiele apps beter onderling linken. Een koppeling binnen een app moet direct naar een andere app leiden, zonder de mobiele browser als tussenpartij.

Grote namen als Dropbox, Spotify en Pinterest doen al mee met de open standaard (video) die voor alle grote platforms beschikbaar is.

App Links Home Page Intro from Liquid Agency on Vimeo.