Facebook heeft zijn informatie over privacy-instellingen voor nieuwe gebruikers verbeterd, zo meldt de sociale netwerksite. De nieuwe rondleiding over privacyzaken behandelt onder meer tagging, toegang tot data en reclame.

Bij invoeren van gegevens als nieuw lid is nu direct de zichtbaarheid van sommige informatie beter in te stellen. Zo zijn de gegevens over opleiding en werkgever alleen zichtbaar te maken voor bepaalde groepen.

Onder vuur

Facebook doet de aanpassingen nadat de site in meerdere landen onder vuur ligt vanwege zijn privacybeleid. In maart oordeelde een rechtbank in Berlijn dat Facebooks FriendFinder niet door de beugel kon. Het sociale netwerk mocht volgens de rechter niet zonder expliciete toestemming gegevens van zijn gebruikers voor dit doel gebruiken.

In juni schikte Facebook een grote privacyzaak over het gebruik van likes van vrienden in gepersonaliseerde advertenties. De site betaalde 10 miljoen dollar. Voor de 'medewerking' aan advertenties werd door Facebook ook vooraf geen toestemming gevraagd, wat indruiste tegen de Californische privacywet.