Facebook zegt te werken aan verbeteringen voor de nieuwste optie om persoonlijke informatie te laten delen. 's Werelds grootste sociale netwerk bleek eind vorige week dat delen te hebben aangezet, waarvoor gebruikers bij inloggen permissie verleenden. Facebook-leden konden voortaan hun adressen en telefoonnummers delen met diensten van derden.

Gebruikers onwetend

Het nut daarvan zou onder meer zitten in bestelservices via webwinkels. Door de informatie te delen, hoeven gebruikers niet steeds adressen en telefoonnummers in te typen. Ze kunnen simpelweg de Facebook-dienst gebruiken om de informatie direct in te voegen.

Al snel bleek echter dat gebruikers niet altijd doorhebben wanneer zij die informatie delen. De ingebouwde waarschuwing werd snel over het hoofd gezien. Daarnaast zouden derden redelijk makkelijk via de dienst toegang kunnen krijgen tot die informatie. Diverse beveiligingsbedrijven hebben daarvoor al gewaarschuwd. Sophos raadt Facebook-leden zelfs aan adres en telefoonnummer van de site te verwijderen.

'Verbeteren'

Inmiddels heeft Facebook op het eigen ontwikkelaarsblog gemeld dat het de dienst tijdelijk heeft uitgeschakeld naar aanleiding van alle commotie. Het zegt te werken aan een verbetering van de dienst. Daarbij moet het voor gebruikers duidelijker worden dat zij op het punt staan die informatie te delen. “We kijken ernaar uit om deze verbeterde toepassing beschikbaar te maken in de komende weken”, blogt ontwikkelaar Douglas Purdy.