Dit kondigde het bedrijf eerder deze week aan tijdens een Facebook-conferentie. Via de Open Graph api en het Open Graph protocol kunnen site-eigenaren nog meer gebruik gaan maken van sociale informatie en gebruikers overal direct verbinding laten maken met het sociale netwerk. Op die manier wil ceo Mark Zuckerberg het web gestructureerder maken en meer dan een "verzameling ongeordende links".

'Privacy niet in het geding'

Naast Open Graph biedt Facebook ook de mogelijkheid om via iframes verschillende Facebook-fucntionaliteiten direct in websites te verwerken. Zo kan er bijvoorbeeld een 'like-button' worden ingebed waarmee links direct op Facebook gedeeld kunnen worden zonder daadwerkelijk naar het sociale netwerk toe te gaan. Tot nu toe zijn de opties redelijk omslachtig.

Tijdens de bijeenkomst probeerde de top van het bedrijf ook de privacybezwaren van tafel te vegen. De nieuwe functies hebben geen invloed op de privacy van gebruikers, aldus de ceo. Ook de stap om gebruikersdata langer dan 24 uur beschikbaar te stellen aan derden via een cache-bestand heeft volgens Facebook geen invloed op de privacy van gebruikers.