Ook de eerste upload van Black Swan is volgens de FBI afkomstig van dezelfde ripper. De films werden geüpload naar The Pirate Bay in januari van dit jaar. Dit blijkt uit geheime juridische doumenten in bezit van Wired.

CSI-acteur

Het gaat om Wes DeSoto, die onder andere een bijrolletje als 'Werewolf Enthusiast' in de tv-serie CSI had. De FBI vermoedt ook dat er een verband is tussen DeSoto en de Pirate Bay uploadgroep TiMPE, die bekend staat vaak als eerste de kaskrakers van Hollywood online te hebben.

De FBI zocht in het appartement van DeSoto naar "documenten, programma's, applicaties en materiaal met betrekking tot 'TiMPE' en 'thepiratebay.org'". DeSoto zei in een telefonisch interview met Wired dat hij geen banden heeft met TiMPE, maar weigerde verder commentaar te leveren op de zaak. Volgens hem is hij een 'nobody' in de filesharing wereld. Hij vindt het onderzoek van de FBI dan ook zeer overdreven en een verspilling van belastinggeld.

Gesouffleerd door MPAA

Uit de documenten blijkt dat Larry Hahn, de directeur contentprotectie van de Motion Picture Association of America (MPAA) die opkomt voor de belangen van de filmindustrie, de FBI er persoonlijk op heeft gewezen dat er bepaalde films werden geüpload naar The Pirate Bay. De vijf films waar het om ging waren allemaal movisee-screeners, kopiën van hoge kwaliteit die waren verspreid onder de leden van de Screen Actors Guild (SAG). Op een andere manier waren de films nog niet verspreid.

De FBI denkt dat DeSoto de alias mf34inc gebruikt op The Pirate Bay. Hij werd opgespoord omdat er unieke watermerken zijn verstopt in de screeners. Toen Pirate Bay-leden twijfelden aan de echtheid van de screener van Black Swan wees mf34inc erop dat hij de films had verkregen via een iTunes-code die per post was opgestuurd door de Screen Actors Guild. Hij zei ook lid te zijn van de SAG.

Ip-adres gelogd

Door specifieke kenmerken toe te voegen aan verschillende screeners kon studio Paramount Pictures ook de screeners van The Fighter linken aan het account van mf34inc. Hij zou ook verantwoordelijk zijn voor het uploaden van 127 Hours.

Paramount besloot het account van mf34inc in de gaten te houden. Toen een dag later via het account ook de film Rabbit Hole werd verspreid, werd het ip-adres van de seeder (zoals uploaders worden genoemd) opgeslagen. Met een dagvaarding werd vervolgens de eigenaar van het ip-adres achterhaald bij de provider, zo kwam de FBI terecht bij DeSoto. De autoriteiten namen zijn computer in beslag, maar er is nog geen aanklacht tegen hem ingediend.