Dat schrijft Paul Frields in een aankondiging. De package maintainders zullen een update maken voor PackageKit, waardoor de lokale gebruikers weer om rootwachtwoorden zullen worden gevraagd als ze nieuwe software willen installeren.

In een bijgaand schrijven legt Owen Taylor uit waar het experiment vandaan kwam. Het idee was om de verandering in PackageKit vergezeld te laten gaan door een user interface waarmee rollen uitgedeeld konden worden. Maar die GUI was niet klaar voor Fedora 12. Richard Hughes heeft vervolgens de beslissing genomen om de instellingen zo te zetten dat de gebruiker helemaal geen wachtwoord nodig had. Dat zou een goede instelling zijn voor een systeem met maar één gebruiker.

Maar Fedora wordt gebruikt in veel meer scenario’s, dus het was een fikse misrekening. Dat bleek wel uit de reacties op de ingreep. Taylor geeft verder toe dat ze te weinig over de verandering hebben gecommuniceerd. In de komende release van Fedora hopen de ontwikkelaars de interface klaar te hebben.

Bron: Techworld