De Amerikaanse provider Suddenlink heeft een three-strikes beleid ingevoerd, waarbij klanten die inbreuk maken op auteursrechten bij de derde overtreding worden afgesloten, meldt Torrentfreak. Suddenlink is een van de top tien kabelbedrijven in de VS.

Een van de internetters van wie de verbinding door Suddenlink is afgesloten heeft chatlogs overgedragen aan Torrentfreak. De provider verwijst daarbij naar de DMCA, maar die wet verplicht isp's volgens Torrentfreak helemaal niet tot afsluiten van gebruikers. Een andere Amerikaanse provider, Cox, hanteert een vergelijkbaar beleid, met dit verschil dat de verbinding alleen enkele uren wordt afgesloten in plaats van een half jaar.

Frankrijk

De beleidswijziging van Suddenlink volgt nadat Franse anti-piraterij-organisaties vorige week duizenden waarschuwingen hebben verstuurd naar Franse filesharers, als onderdeel van de omstreden Hadopi-wet die eerder dit jaar in Frankrijk is ingevoerd. Ook volgens de Franse wet kunnen filesharers tijdelijk hun internetverbinding kwijtraken na drie waarschuwingen.