Verouderde systemen en programma's die niet overweg kunnen met het jaar 2000 hebben een einde gemaakt aan Prodigy Classic. Bij deze online-dienst loggen abonnees nog in op een apart van het Internet opererend bulletin board met eigen, specifieke software. Volgens Prodigy loont het niet de moeite om het 'klassieke' netwerk alsnog geschikt te maken voor de eeuwwisseling. Prodigy Classic dateert van 1988. De oude service telde nog rond de 200.000 gebruikers: zij mogen nu met korting overstappen op de Internet-editie.

De bruggen en sluizen in Nederland zijn voor de helft al millenniumbestendig, zo meldt het ministerie van verkeer en waterstaat. De rest wordt in hoog tempo geschikt gemaakt voor de eeuwwisseling, al kan het departement niet zeggen wanneer de waterwerken volledig '2000-vaardig' zullen zijn. Minister Netelenbos heeft haar ambtenaren opgeroepen ook de ogen open te houden voor de toestand in het buitenland. Wegen en zeestromen houden niet op bij de landsgrenzen, aldus Netelenbos: het heeft geen zin om in Nederland alles in kannen en kruiken te hebben als de boel in het buitenland in het honderd loopt.

Rijkelijk laat volgens sommige westerse diplomaten heeft Rusland zijn eigen millennium-commissie in het leven geroepen. De commissie moet al het werk bundelen waaraan de centrale overheid, lokale besturen, de centrale bank en andere overheidsorganen al op eigen houtje zijn begonnen. De commissie gaat eerst een inventarisatie maken van de activiteiten die in het buitenland worden ontplooid om de millenniumbug te bestrijden. Daarna moeten er aanbevelingen komen over hoe de problemen in Rusland kunnen worden aangepakt. Vorig jaar sprak de NAVO de vrees uit dat het atoomarsenaal van de Russen gevaar liep door de millenniumproblemen. Toen wimpelde Moskou die angst weg.

Apple gaat een slaatje slaan uit de worsteling die andere computers (lees: IBM-compatibele PC's) hebben met de 21ste eeuw. In reclamespotjes op de televisie gaat Apple zijn PowerMacintoshes, PowerBooks en iMacs aanprijzen als bestend tegen de millenniumbug. Daarvoor 'huurt' de computerfabriek HAL9000 in, de wraakzuchtige computer uit de klassieke speelfilm 2001: A Space Odyssey van regisseur Stanley Kubrick. In de film moordt de sprekende computer de bemanning van een ruimteschip uit omdat ze de machine willen uitschakelen ("I wouldn't do that, Dave"). HAL dankt zijn naam aan computerreus IBM (H, A en L zijn die letters die in het alfabet vóór I, B en M staan). (Jan Rulo laat weten dat de laatste regel berust op een hardnekkig misverstand. Weliswaar hadden special effects-makers voor Kubrick hun opleiding genoten bij IBM, maar HAL betekent Heuristic ALgorithym.)