Veel Indiërs zijn volgens Bollywood-filmster en producer Rakshita online op zoek naar de soundtrack van de film Jogaiah, een typische Indiaas dans en muziekspektakel. Het is tijd om die audiopiraterij de kop in te drukken, daarom heeft ze samen met haar man, de regisseur Prem, softwarebedrijf Shree Technologisch ingehuurd om piraten bij de kladden te grijpen.

Fotograferen

Tegen DNA India zegt de actrice: "Ze weten dat muziek belangrijk is in Prem's films. Maar online piraterij kan invloed hebben op de business en daarom hebben we deze stap genomen. De software die we hebben gebruikt zal ons helpen om iedere persoon op te sporen zodat we actie tegen hen kunnen ondernemen. Dat is hard nodig in de filmindustrie."

Volgens haar man Prem werkt de software als volgt: "In principe wordt het ip-adres van de persoon die illegaal liedjes uit onze film probeert te downloaden opgespoord. Er hoeven alleen maar de zoekwoorden 'Jogaiah music download' in te worden gevoerd en dat spoort hen automatisch op. Als ze een webcam hebben op hun systeem en die staat aan, dan wordt er ook automatisch een foto van de overtreder genomen", beweert de regisseur.

Het blijft onduidelijk hoe de webcams van afstand zullen worden aangestuurd bij het maken van die foto's.