De meest recente ronde van Flash-updates is daardoor binnen 2 dagen geïnstalleerd bij 70 procent van de Chrome-gebruikers, meldt Google. Ontwikkelaar Panayiotis Mavrommatis van Google's security-team blogt dat de integratie van Flash-updates in het automatische update-proces van Chrome een succes is. "Het resulteert in een dramatische daling aan out-of-date gebruikers."

Van 14 naar 2 dagen

Bij de vorige Flash-update duurde het 14 dagen voordat 70 procent van de Chrome-gebruikers de nieuwste Flash-versie had geïnstalleerd. Die vorige patch (versie 10.1.53) is op 10 juni uitgebracht en gedistribueerd door alleen Adobe.

Google heeft in april de Flash-plugin al gecombineerd met Chrome, maar dat gold alleen voor de developer-versie van die open source-browser. Voor de reguliere (stable) versie is de geïntegreerde Flash-player pas eind juni geactiveerd, dus ruim na de patchronde van Adobe. De meest recente Flash-update, van 10 augustus, is diezelfde dag nog door Google meegenomen in een update voor Chrome.

Einde plugins

Google wil naast Flash ook andere plugins verwerken in zijn browser. Het uiteindelijke doel is plugins in de huidige, op zichzelf staande vorm overbodig maken. Google stelt het plugin-model weliswaar krachtig is, maar ook problematisch is voor compatibiliteit, prestatieniveau en beveiliging. Voor de in browser ingebouwde ondersteuning voor wat nu door plugins wordt gedaan, werkt Google samen met Adobe en ook Mozilla.