Verschillende gebruikers klaagden op Reddit dat de nieuwste installer van FlightSimLabs (A320 add-on) verdachte bestanden installeert op plekken waar games niet horen te komen. Er wordt twee keer een cmdhost.exe-bestand geïnstalleerd in de systeemmappen van Windows. Eentje onder "c:\windows\system32\" en de ander onder "c:\windows\SysWOW64\".

Aangezien het bedrijf eerder wachtwoordstelende DRM-malware gebruikte om piraten te pakken, sloegen gebruikers meteen alarm. FlightSimLabs liet vorige week via Facebook weten dat dit geen malware is, maar dat de bestanden onderdeel zijn van een 3rd party e-commerce-dienst genaamd eSellerate. De bestanden zouden zijn ontworpen om het aantal activatieproblemen, die gebruikers ervaren, te verminderen. FlightSimLabs laat op hun eigen forum ook weten dat de bestanden niet worden gezien als malafide door antivirussoftware.

Dreigementen

Hiermee leek de kous af, maar het bedrijf laat het hier niet bij zitten. FlightSimLabs heeft meerdere malen contact opgenomen met Reddit met het vriendelijke, doch dringende verzoek berichten over de malafide DRM-software en de verdachte systeembestanden te verwijderen.

Het bedrijf wijst Reddit op z'n plicht als uitgeverij om smaad en laster te verwijderen en dat het "vervelend zou zijn om juridische stappen te moeten nemen als er geen gehoor wordt gegeven aan het verzoek". Reddit is echter niet van plan dat te doen en verschillende moderators melden dat het "simpelweg verwijderen van content waar je het niet mee eens bent" niet iets is waar de organisatie achter staat. Reddit ziet deze verzoeken dan ook als een poging tot censuur.

Het ziet er naar uit dat geen van de twee organisaties van plan is water bij de wijn te doen en de discussie is nog steeds gaande. Het is ook niet duidelijk of het bedrijf iets gaat doen aan de verdachte bestandsnamen en de installatie-locaties.