"Journalisten van CNN hebben Osama bin Laden begin woensdagavond gevonden. Hij heeft zichzelf verhangen", zo begint het bericht. De ontvanger wordt opgeroepen om een site te bezoeken waar foto's van de dode Bin Laden gedownload zouden kunnen worden. Wie naar de opgegeven pagina gaat, downloadt echter geen foto's maar een Trojaans paard met de naam ' Hackarmy'. Dankzij de trojan kunnen kwaadwillenden de macht over een besmette computer overnemen. Voor zover bekend wordt het bericht over de dood van Bin Laden niet via e-mail verspreid. Het bericht is geplaatst in een groot aantal nieuwsgroepen. De tekst is ook verschenen op diverse discussiesites.

Morbide nieuwsgierigheid

Het gebeurt regelmatig dat verspreiders van malware inspelen op de actualiteit om internetgebruikers te verleiden om gevaarlijke bestanden te downloaden of te openen. In het bericht staat dat het nieuws over de dood van Bin Laden nog geheim wordt gehouden, omdat de Amerikaanse president Bush het verhaal eerst zou willen verifiëren. Journalisten zouden de foto's echter al op internet hebben gezet. "Het lijkt er op dat de hacker zich in dit geval richt op de morbide nieuwsgierigheid van de mensen en hun interesse in nieuws over de oorlog tegen het terrorisme", aldus virusbestrijder Graham Cluley van Sophos. Het is onduidelijk hoeveel mensen het Trojaans paard door de berichten hebben gedownload. Virusbestrijder McAfee geeft Hackarmy nog altijd het laagste risiconiveau mee.

Schwarzenegger

Behalve een bericht waarin wordt verwezen naar niet-bestaande foto's van een dode Bin Laden, circuleert ook een verhaal dat de gouverneur van California en voormalig acteur, Arnold Schwarzenegger, zelfmoord gepleegd zou hebben. Hij zou een afscheidsbrief hebben achtergelaten. Deze brief zou staan op een adres dat lijkt op het adres waarnaar wordt verwezen in de berichten over de foto's van Bin Laden. Update, 13:45 uur: Twee laatste alinea's toegevoegd.