Firefox-directeur Mike Beltzner noemt de fout gênant, maar benadrukt tegenover ComputerWorld dat gebruikers geen risico lopen. “Het gaat in dit geval niet om een ernstig veiligheidslek, en er zijn ook geen exploits voor bekend.” Opvallend is dat het alleen om de Windows-versie van update 2.0.0.19 gaat. De versies voor Mac en Linux zijn wel compleet.

Beltzner wil niet bekend maken om welke bug het gaat, om zo te voorkomen dat er misbruik van gemaakt wordt. Ook de release notes van de gisteren verschenen update zijn nog altijd ongewijzigd. Van de tien pleisters die in versie 2.0.0.19 zouden moeten zitten heeft een vijftal de status ‘kritiek’ en één de status ‘ernstig’ meegekregen. Daarnaast zijn er nog twee bugfixes geklassificeerd als ‘matig’ en twee als ‘laag’. Laatstgenoemde bugs kunnen in het uiterste geval door een hacker misbruikt worden om gebruikersinfo te onderscheppen tijdens het browsen.

Naar verwachting zal Mozilla nog dit weekend een nieuwe update (2.0.0.20) uitbrengen en daarmee het definitieve afscheid van Firefox 2 bezegelen. Gebruikers wordt geadviseerd om over te stappen naar Firefox 3. Bron: Techworld