Scheepbouwer treedt per direct aan als derde directielid, naast Fox-IT oprichters Ronald Prins en Menno van der Marel. Het securitybedrijf, dat hofleverancier is van de Nederlandse overheid, heeft expansieplannen nadat het de afgelopen jaren al flink is gegroeid.

In de eigen bekendmaking van de nieuwe directeur en mede-eigenaar stelt Fox-IT dat Scheepbouwer komt helpen om het bedrijf "op een verantwoorde manier verder te laten groeien, ook internationaal". Het Nederlandse bedrijf is volgens Van der Marel bezig met "een grote stap", meldt de NOS.

KPN niet security-wijs

De nieuwe aanwinst voor Fox-IT is van 2001 tot 2011 ceo geweest van telecombedrijf KPN. Hij heeft die onderneming uit de problemen gehaald, met harde en ook onpopulaire maatregelen. Daarbij heeft hij ook missers gemaakt, en sommige daarvan toegegeven.

Overigens heeft KPN op het gebied van security en privacy nog flinke verbeteringen door te voeren, erkent het bedrijf zelf dat sinds vorig jaar wordt geleid door Eelco Blok. Zo is de telecomaanbieder in maart dit jaar diepgaand gehackt, doordat het zijn systemen niet op orde heeft. Een maand eerder leek KPN al gehackt, waarna het direct accounts van klanten heeft afgesloten. Tot begin dit jaar had het bedrijf ook geen cso (chief security officer) in dienst.