Trident Media Guard, verantwoordelijk voor het handhaven van de Franse omstreden Hadopi-wet, is dit weekend gehackt. Gebruikte scripts en inloggegevens zijn uitgelekt, waardoor effectieve handhaving van de wet in gevaar kan komen, meldt de site Torrentfreak.

Onder de Franse Hadopi-wet kan de rechter vermeende inbreukmakers beboeten of van internet laten afsluiten als zij drie officiële waarschuwingen voor illegale filesharing hebben gekregen. Om illegaal gebruik vast te stellen wordt het gedrag van internetters op filesharingnetwerken door rechthebbenden in de gaten gehouden. Dat spionagewerk hebben de entertainmentbedrijven uitbesteed aan het Franse bedrijf Trident Media Guard (TMG).

Groot lek

TMG blijkt echter zijn beveiliging niet op orde te hebben, meldt de Franse beveiligingsonderzoeker Olivier Laurelli, aka Bluetouff, aan Torrentfreak. Een virtuele machine van het bedrijf lekte een schat aan informatie, zoals gebruikte monitoringscripts, p2p-clients die fake peers genereren, lokale adressen in het datacenter en zelfs een belangrijk wachtwoord, aldus Laurelli. "Het is een grote blunder die de komende dagen al impact kan hebben op de handhaving."

De Franse muziekindustrie heeft in oktober, toen de wet een maand van kracht was, dagelijks 25 duizend copyrightschendingen aangegeven bij de landelijke three strikes-autoriteit. Het effect op de omzet van platenlabels is nog onduidelijk.