Binnen 9 maanden ontving de autoriteit meer dan 18 miljoen meldingen van rechthebbenden over het onrechtmatig delen van auteursrechtelijk beschermd werk. In alle gevallen werd er een ip-adres waarnaar het werk is gedownload en het auteursrechtelijk beschermde werk vermeld.

Nog geen rechtszaken

Naar aanleiding daarvan zond Hadopi meer dan 1 miljoen verzoeken naar Franse isp's om het ip-adres te koppelen aan de gebruiker van het adres. In ongeveer 900 duizend gevallen waren providers daartoe in staat. Als gevolg daarvan werden er 470.878 waarschuwingsmails gestuurd waarin de internetgebruiker ervan op de hoogte werd gesteld dat de verbinding werd gebruikt voor illegale downloads, maakte het instituut maandag bekend.

Een tweede waarschuwing werd via de post verzonden aan 20.598 mensen die binnen een periode van 6 maanden nog een keer iets hadden gedownload. Daaruit zijn nog geen rechtszaken voortgekomen om mensen daadwerkelijk af te sluiten van het internet. Hadopi overweegt een proces aan te spannen tegen ongeveer een dozijn internetters die voor de derde keer zijn gesnapt, aldus een woordvoerder PC World. Een proces kan leiden tot een boete van maximaal 1500 euro en een maand afsluiting van de internetverbinding.