De organisatie, AIPJ, zal daartoe op 29 juni naar de rechtbank stappen. "We kunnen niet toestaan dat deze site onze antiracismewetgeving zinloos maakt", aldus Stephane Lilti, de advocaat van AIPJ, tegenover persbureau Reuters.

Front14 – dat als leus 'Online hate at its best' voert – biedt onderdak aan meer dan 400 racistische websites. De site wil een alternatief bieden voor gratis homepageverstrekkers zoals Geocities en Angelfire die volgens de organisatie 'een agressief anti-blank beleid' zouden hebben.

AIPJ wil dat General Communication, het Amerikaanse bedrijf dat de hosting voor Front14 doet, Franse internetters niet langer toegang verschaft tot de sites van Front14. Daarnaast wil de antiracisme organisatie dat alle leden van de Franse organisatie voor internetaanbieders stoppen met het doorgeven van de sites van Front14.

Het is niet voor het eerst dat er vanuit Frankrijk kritiek is op Amerikaanse nazi-sites. In november vorig jaar bepaalde een Franse rechter dat Yahoo zijn nazi-veilingen moest afsluiten voor Franse bezoekers van de site.