Webwereld kreeg via het Meldpunt XP een tip binnen over ziekenhuis De Tjongerschans waar Windows XP nog op belangrijke systemen zou draaien. Dat deed natuurlijk alle alarmbellen afgaan, omdat de veiligheid van Windows XP na 8 april niet is gegarandeerd nadat Microsoft stopt met de ondersteuning van het bejaarde besturingssysteem.

XP als onderliggende laag voor Citrix

Maar, zo blijkt uit navraag van Webwereld bij Wiebrand Hoeksma, het Hoofd ICT bij het ziekenhuis, er wordt aan gewerkt. "Op dit moment gebruiken wij nog Windows XP als onderliggende laag voor onze Citrix-omgeving. Wij zitten midden in de migratie naar Windows 7/Citrix XenApp 6.5 en verwachten hier een heel eind mee te komen voor 8 april."

Een deel van de organisatie is inmiddels over op de nieuwe omgeving. "We halen daar nog de probleempunten uit. Zodra die zijn opgelost verwachten we een snelle verdere uitrol." In ieder geval zouden de meest kritieke systemen al op Windows 7 draaien, ruim voor 8 april dus.

Een leven zonder Windows XP. Webwereld en Computerworld brengen in de maand februari onder de naam XPocalypse de gevolgen in kaart van het besluit van Microsoft om de ondersteuning op het meest populaire besturingssysteem ooit te stoppen. Volg het dossier XPocalypse en geef je mening!