Hackers zijn niet te stoppen, vinden bedrijven en overheidsinstellingen in de Verenigde Staten. Uit een onderzoek van PricewaterhouseCoopers blijkt een mineure stemming te heersen onder beveiligingsexperts. Het is vechten tegen de bierkaai, de miljarden dollars die uitgegeven worden aan beveiliging helpen niet en een duidelijk andere aanpak is nodig. Het roer moet radicaal om.

Het onderzoek werd gehouden onder 500 bedrijven en overheidsinstellingen, waarvan driekwart te maken had met een beveiligingsincident in het afgelopen jaar. Gemiddeld ging het om 135 incidenten per organisatie, meldt Associated Press.

Verder dan standaard antiviruspakket

Volgens het hoofd van de US Secret Service, Ed Lowery, is het nodig dat bedrijven en overheidsdiensten "een radicaal andere aanpak van cybersecurity" ontwikkelen die verder gaat dan de standaard anti-malwaresoftware en medewerkerstrainingen. Associated Press vermeldt niet wat Lowery dan wel graag ziet.

Ongeveer een kwart van alle beveiligingsincidenten kwam van binnen de organisaties. Verder gaat het om malware, spyware, DDoS-aanvallen, phishing en verstoringen van het netwerk.