De Taiwanese smartphonemaker laat zijn toestellen van 20 en 14 maanden oud (respectievelijk de One X en de One X+) vallen wat betreft Android-support. Dat tweet de Britse tak van het bedrijf. In een iets uitgebreidere verklaring tegenover techblog Ars Technica bevestigt HTC dat Android-versie 4.2.2, met de HTC-eigen Sense 5-interface, de laatste halte is voor de twee smartphones.

'Sommigen teleurgesteld'

"We realiseren ons dat dit nieuws door sommigen met teleurstelling zal worden ontvangen, maar onze klanten kunnen erop vertrouwen dat we de beide apparaten hebben ontworpen voor optimalisatie met onze fantastische camera- en audio-ervaringen", sluit de officiële verklaring af. De One X kwam in 2012 op de markt en draaide toen Android-versie 4.0.

Ars Technica merkt op dat de 19 maanden oude Galaxy S III van Samsung al wel de op één nieuwste Android-versie (4.3) draait. Bovendien zijn er al informatielekken geweest die erop duiden dat het vorige Galaxy S-toptoestel ook een update naar KitKat krijgt. Samsung verkeert echter niet in de problemen waarin HTC zich bevindt.