De gebruikers klagen dat ze Internet Explorer niet langer kunnen openen. En sommige gebruikers die er wel in slagen om IE op te starten, kunnen bepaalde sites niet bezoeken.

Onder meer Harold Decker, operations manager bij een bedrijf in San Diego, kreeg te kampen met de problemen. Op vier van de veertien pc's waarop de security-update was geïnstalleerd, ontstonden complicaties. De browser bleef crashen. Hoewel het aanpassen van de homepage (in about:blank) de ergste problemen verhielp, bleef het af en toe misgaan. Het bezoeken van bepaalde sites, zoals die van Federal Express, leidde onvermijdelijk tot een crash. "We hebben de security-update maar verwijderd. Sindsdien hebben we geen problemen meer", verklaart Decker tegenover Computerworld.

Naar aanleiding van de klachten over het MS07-069 security bulletin heeft Microsoft inmiddels een onderzoek ingesteld. Als het nodig is, zal het softwarebedrijf extra informatie over de problemen (en hoe die te voorkomen zijn) online zetten.

MS07-069 werd op 11 december uitgebracht. Het is een cumulatieve update voor Internet Explorer versies 6 en 7, die vier kwetsbaarheden dicht. Bij drie van de vier lekken ging het om memory corruption bugs. De vierde kwetsbaarheid betrof een probleem met de 'rendering' van pagina's die dynamische html bevatten. Bron: Techworld