De computers in kwestie stonden bij het bedrijf ACS, dat de personeelszaken voor Motorola verzorgt. Behalve de namen van de medewerkers stonden ook de sofinummers vermeld. Er stonden echter geen financiële gegevens op de computers, zo meldt Reuters. Motorola wil niet vrijgeven om hoeveel werknemers het gaat. Wel is er een e-mail verstuurd naar de meer dan 34.000 Amerikaanse werknemers van het bedrijf.

De marketingdirecteur van ACS nuanceert het probleem: "Het was een amateuristische inbraak. Er is geen indicatie dat werknemers daadwerkelijk het slachtoffer zijn van deze diefstal." Daarnaast zegt Motorola de data goed te hebben beveiligd, wat misbruik van de persoonlijke gegevens moet voorkomen. De gsm-fabrikant heeft voor de zekerheid een fraudeverzekering voor alle medewerkers afgesloten.

Het verlies van klanten- en werknemersdata komt steeds vaker voor. De bank Citibank maakte bekend dat zijn koerier, UPS, cassettes is kwijtgeraakt met daarop de persoonlijke gegevens van 3,9 miljoen klanten.