De printer hacks zijn het werk van TheHackerGiraffe die de verantwoordelijkheid voor de ongein opeiste via Twitter. Het lijkt de hacker te doen zijn geweest om de exploit van de printers bloot te leggen via de flauwe grap. Hij vond dit ludieker dan de printer 'Je bent gehackt' te laten printen. Hij wist via de online functionaliteit van de printers binnen te komen en zo een print commando te geven.

TheHackerGiraffe wist, volgens eigen zeggen, zo'n 50.000 printers de Pewdiepie-boodschap te laten printen. Via social media zijn al berichten opgedoken van mensen die hier melding van maken uit de Verenigde Staten, Canada en Groot Brittannië. De hacker heeft de printers weten te vinden via Shodan.io. Een zoekmachine voor onbeveiligde, aan het internet gekoppelde, apparaten.

Volgens de printende hacker zouden 800.000 printers op deze manier op afstand aangestuurd kunnen worden. Hij maakt gebruik van de Printer Exploitation Toolkit. Hij lijkt overigens wel oprecht fan te zijn van Youtuber PewDiePie. Vandaar dat hij voor deze boodschap heeft gekozen.