Honderdduizenden computers van de Amerikaanse federale overheid draaien ook na 8 april op Windows XP. Dat schrijft de Washington Post. De federale overheid heeft Microsoft gevraagd de ondersteuning voor Windows XP te laten voortgaan na 8 april, maar Microsoft weigert dat.

Het gaat om zo'n 10 procent van alle PC's bij de Amerikaanse overheidsdiensten die na 8 april nog op XP draaien. Net als in Nederland heeft de overheid in de Verenigde Staten applicaties draaien die geschreven zijn op XP. De U.S. Computer Emergency Readiness Team heeft een waarschuwing doen uitgaan.

Microsoft: '9 april net zo onveilig als 7 april'

Volgens Microsoft lopen de federale diensten niet noodzakelijk meer risico op 9 april dan dat ze al doen op 7 april. "Hoewel het veiligste systeem wel een modern systeem is."

In Nederland is de situatie eender. Veel overheidsdiensten en gemeenten gebruikken ook na 8 april nog Windows XP. Op 8 april stopt Microsoft met de ondersteuning van het besturingssysteem en worden er geen patches meer voor XP uitgebracht.

Een leven zonder Windows XP. Webwereld en Computerworld brengen in de maand februari onder de naam XPocalypse de gevolgen in kaart van het besluit van Microsoft om de ondersteuning op het meest populaire besturingssysteem ooit te stoppen. Volg het dossier XPocalypse en geef je mening!