Het Zuid-Afrikaanse Desert Wolf presenteert een drone die rellen moet bestrijden en mensenmassa's onder controle moet houden. De UAV (Unmanned Aerial Vehicle) heeft 4 vuurmonden waaruit 80 projectielen per seconde kunnen worden afgevuurd. Die projectielen kunnen verfbommen zijn, plastic kogels, lichtkogels, pepperspray of traangas. Daarnaast heeft de drone luidsprekers om de menigte toe te spreken of te desoriënteren.

De drone, Skunk genaamd, heeft daarnaast een warmtecamera voor zoeken in het donker en twee HD-camera's voor overdag. Van afstand wordt alles gevolgd via beeld en geluid en kan worden ingezoomd of de menigte toegesproken. "Mensen hebben de neiging minder agressief te worden als ze weten dat ze gevolgd worden", zegt de baas van Desert Wolf, meldt DefenseWeb.

De eerste 25 drones worden binnenkort uitgeleverd aan de Zuid-Afrikaanse mijnindustrie. Gezien de jarenlang doorlopende stakingen van mijnarbeiders vinden mijnbedrijven de inzet van dergelijke drones blijkbaar hoognodig. Een volledig werkend drone-systeem, met technologie aan de grond, kost zo'n 500.000 Zuid-Afrikaanse rand, iets meer dan 34.000 euro.