Het wordt nu al de grootste cyberaanval op de veelgebruikte softwarecodebibliotheek in zijn geschiedenis genoemd. Die bleef groeien doordat de aanvallers steeds opnieuw moderne DDoS-technieken gebruikten om de verdediging te slechten. Met succes, verschillende specifieke projecten van GitHub zijn uit de lucht en ook de rest van het platform is voor veel mensen onbereikbaar geweest. De site krabbelt nu langzaam op.

Link met China

De bestookte projecten laten een duidelijke link met China zien. Een project toont de content van The New York Times voor Chinese gebruikers. De ander is Greatfire.org, een waakhond voor censuur van veel door de Chinese regering geblokkeerde sites, die het via een omweg toch beschikbaar voor Chinezen maakt. Vooral die twee anti-censuur-projecten moesten het sinds afgelopen donderdag ontgelden.

De gebruikte DDoS-technieken zijn geavanceerd. Zo is er advertentie- en trackingcode die een groot aantal Chinese websites gebruiken gemodificeerd met malicieuze JavaScript. Daarmee werden GitHub-pagina's elke 2 seconden geladen. Nietsvermoedende internetgebruikers helpen zo onbewust mee met de aanval. Een andere techniek die wordt genoemd is volgens GitHub nieuw en zet webbrowsers in als zombies voor het genereren van "heel veel verkeer". Details daarover zijn nog niet bekend.