Doordat er minder slachtoffers vallen als iedereen met een zelfrijdende (en dus veiligere) auto aan het verkeer deelneemt, zullen artsen in ziekenhuizen minder organen tot hun beschikking hebben. Daarom moet de ontwikkeling van 3D-geprinte organen worden versneld.

Die opmerkelijke uitspraak deed Bre Prettis, oprichter van het bedrijf MakerBot, in Fortune. Niet opmerkelijk is dat MakerBot een leverancier is van 3D-printers en dan ook logischerwijs de urgentie wat meer benadrukt. Wel geeft Prettis een trend aan: waar we het leven van mensen zo lang mogelijk proberen te rekken, zal dat aan de ene kant de vraag doen toenemen aan nieuwe organen en tegelijkertijd de beschikbaarheid ervan doen afnemen.

Verkeersongelukken leveren meeste organen op

Prettis zegt dat lichaamsdelen uit 3D-printers pas echt werkelijkheid worden als de chauffeurloze auto op de markt komt. "De grootste toeleverantie van organen komt uit verkeersongelukken", zegt hij tegen Fortune. "Als je een orgaan nodig hebt, is het wachten op een verkeersongeval om te worden geholpen."

En dus, als we het aantal verkeersongelukken reduceren, verkleinen we ook de toevoer van organen. Hoe het toepassen van technologie weer nieuwe innovaties nodig maakt om de nadelen van die technologische toepassingen weer technologisch op te lossen.


De auto is hét nieuwe connected device