Google blijkt afgelopen zomer stilletjes wat kleine wijzigingen te hebben gemaakt in diens privacy policy. Google heeft onder andere de regels doorgestreept waarin het vertelde de cookie-informatie van Doubleclick te combineren met persoonlijke identificeerbare informatie die Google van gebruikers verzamelt.

Opt-out

De wijzigingen zijn al van kracht voor gebruikers die na deze wijziging een Google-account hebben aangemaakt. Gebruikers die een ouder account hebben, hebben de afgelopen maanden een melding gekregen van Google om de wijzigingen te accepteren.

Andrea Faville, zegsvrouw voor Google, liet in een e-mail weten dat de wijziging 100% optioneel is en dat Google niets wijzigt als gebruikers niet akkoord gaan.

Mocht je de melding al gehad hebben van Google en deze snel hebben weggeklikt, kan je de instellingen achteraf alsnog wijzigen door naar deze Google-pagina (activiteitsopties) te gaan en de optie Inclusief Chrome-browsegeschiedenis en activiteit op websites en in apps die gebruikmaken van Google-services uit te vinken. Via de link Geschiedenis Beheren onder deze optie kan je je reeds opgebouwde geschiedenis wissen.