Google stuurt vanaf dinsdagavond een nieuwe versie van Chrome naar gebruikers met een update van Flash Player, die een maandag door Adobe bekendgemaakt zero-day lek repareert. Chrome rapporteert dat het gaat om Flash Player 10.2.154.25, een nieuwe versie die pas volgende week voor gebruikers van IE, Firefox, Safari en Opera beschikbaar komt, meldt Computerworld.

Maandag maakte Adobe bekend dat er misbruik plaatsvindt van een nieuwe kwetsbaarheid in de Flash Player waarbij gebruik wordt gemaakt van malicieuze Excel-documenten als e-mailattachment. Volgens Adobe zal Flash Player voor Windows, Mac OS X en Linux volgende week worden gepatcht.

Testen

"In het kader van onze samenwerking met Google, ontvangt Google builds van Flash Player voor integratie en testen", aldus Adobe-woordvoerder Wiebke Lipps tegen Computerworld. "Zodra het testen voor Google Chrome is afgerond, wordt de release naar de gebruikers gepusht." Op de andere platforms is Adobe zelf nog bezig met het het testen. Chrome is de enige browser die Flash automatisch update met zijn eigen patchmechanisme.

Google snelst

Google laat de concurrentie steeds vaker achter zich als het aankomt op snel patchen. Vorige week kwam op de Pwn2Own hackerswedstrijd een gat in de browserengine Webkit aan het licht. Hoewel Chrome ongehackt bleef, patchte Google wel als eerste het lek in Webkit.