Het internetbedrijf heeft alleen nog hotfresh.com en sistemnet.com.fr boven zich staan in de lijst van Spamhaus. Deze lijst wordt dagelijks aangevuld met nieuwe gevallen van spam die zich binnen de netwerken van ISP's voordoen.

Twee maanden geleden stond het netwerk van Microsoft nog hoog in de lijst met spamvriendelijke netwerken. Het bivakkeerde rond de zesde plaats "Maar Microsoft heeft die kwajongens van zich afgeschud die daarom zijn verhuist naar het netwerk van Google," aldus Richard Cox, CIO van Spamhaus.org tegenover securityblogger Brian Krebs van de Washington Post.

Volgens Spamhaus gebruiken spammers Google Docs om pagina's te hosten die naar obscure, farmaceutische sites leiden. Google zegt op de hoogte te zijn van de spammersinvasie. Een woordvoerder reageerde op de stijging op de spamlijst tegen Security Fix: "Op dit moment gewerkt wordt om de impact van de spamkwestie via Google Docs tot een minimum te beperken."

Spamhaus houdt ook de lijsten bij van de grootste spammers en de landen waar de meeste spammers actief zijn. De Verenigde Staten heeft de meeste actieve spammers terwijl een groep met de naam Canadian Pharmacy de grootste spammer is.

Bron: Webwereld Bron: Techworld