Met de Legacy Browser Support (LBS) in Chrome draait Google de aanpak van zijn Chrome Frame precies om. Laatstgenoemde is een plug-in voor oudere Internet Explorer-versies (IE) om bepaalde sites in Chrome te draaien. LBS is juist een toevoeging aan Chrome om bepaalde, door de beheerder aangegeven, sites en webapps in Microsofts IE te draaien.

Zakelijk offensief

De ondersteuning voor legacy-webbrowsers is beschikbaar als add-on voor Chrome. Dit is één van de twee nieuwe functies voor Chrome for Business, die Google nu onthult. Daarbij biedt het bedrijf zijn browser ook aan in de vorm van een .MSI-package, die dan via de beheertool Windows Installer automatisch is uit te rollen naar pc's in een bedrijfsomgeving.

De tweede zakelijke feature is de mogelijkheid om Chrome via een cloudconsole te beheren. Dit is mogelijk voor organisaties die Google Apps for Business gebruiken of Google Apps for Education. Daarbij kunnen werknemers toegang krijgen tot hun zakelijke Google-apps ongeacht of ze op hun werk-pc of op hun persoonlijke laptop werken. Zolang ze maar Chrome gebruiken en in die browser inloggen met hun werkaccount.

Fijnmazig beheer

Tegelijkertijd brengt Google een bijbehorende plug-in voor IE uit waarmee gebruikers weer terugschakelen naar Chrome voor 'moderne sites'. Deze LBS add-on is optioneel, maar vervult wel een cruciale rol. Zonder deze terugschakeloptie kunnen gebruikers namelijk in IE blijven zitten als ze eenmaal een legacy-site hebben bezocht.

Beheerders kunnen daarmee zakelijk gebruik van de Google-browser fijnmazig bepalen. Dit omvat de instellingen van Chrome zelf, de daarin geïnstalleerde webapps en extensies, en meer. Ondernemingen die geen Google Apps gebruiken, kunnen de group policies gebruiken die Google aanbiedt voor Microsofts beheeromgeving Active Directory, meldt techblog Ars Technica.

Google wil de nieuwe cloudconsole ook aanbieden aan gebruikers die geen Apps-klant zijn. Het linkt in zijn blogpost daarvoor naar een intekenoptie, die op het moment van schrijven echter een blanco pagina oplevert. Het is dus niet duidelijk of dit aanmelding voor een concrete bèta is of slechts een mailinglijst om de interesse te peilen.

Koekoeksei

Eind 2009 bracht Google zijn browser al uit in de vorm van een plug-in voor Internet Explorer. Daarbij is zowel de rendering engine WebKit als de eigen JavaScript-engine van Chrome verpakt in een 'koekoeksei' voor IE-versies 6, 7 en 8. Die Microsoft-browsers kunnen dan omschakelen naar de veel modernere browser van Google. Dat gebeurt wanneer een webdeveloper op zijn site een speciale tag hiervoor gebruikt.

Eind 2010 is de stabiele versie van Chrome Frame verschenen. Google heeft toen ook onthuld dat het werkte aan een uitvoering van zijn plug-in die valt te installeren zonder dat daarvoor beheerdersrechten nodig zijn. Voor de oorspronkelijke versie moeten beheerders de plug-in toestaan op pc's in hun bedrijfsomgeving.

Update:

Informatie over de 'tegenhanger' plug-in voor IE toegevoegd, waarmee beheerders hun gebruikers weer laten terugschakelen naar Chrome voor bepaalde sites en webapps.

Update2:

Google heeft de niet-functionerende intekenpagina nu gerepareerd. Het betreft geen aanmelding voor een bèta, maar slechts voor een mailing zodra cloudbeheer van Chrome beschikbaar komt voor niet-Apps-gebruikers.