Android-ontwikkelaars Jay Freeman en Liam McLoughlin zijn er onafhankelijk van elkaar in geslaagd om het prototype van Google Glass te rooten. Freeman meldde vrijdagavond op Twitter dat het hem was gelukt. McLoughlin tweette een paar uur eerder dat het rooten van het apparaat 'makkelijk' was. Ook Freeman zegt tegen Forbes dat de jailbreak een 'makkie' was.

Exploit voor 4.0.4

Freeman gebruikte voor de 'jailbreak' een bekende exploit voor Android 4.0.4, waar de bril mee werkt. Door het apparaat te jailbreaken heeft een gebruiker geen last van de beperkingen die Google mogelijk oplegt. Zo zou de bril ook beelden op het lokale geheugen kunnen bewaren in plaats van, zoals standaard gebeurt, op de Google-servers.

Op afstand onbruikbaar

Beide hackers hebben hun exemplaar van Glass via het Google-programma voor ontwikkelaars gekocht voor 1500 dollar. Een van de voordelen van het rooten zou zijn dat gebruikers kunnen voorkomen dat Google het apparaat op afstand onbruikbaar kan maken als de gebruiksvoorwaarden zijn geschonden. Dat Google die optie heeft, bleek onlangs toen een gebruiker zijn exemplaar van Glass op eBay probeerde te verkopen. Google waarschuwt gebruikers dat niet te doen.