"Oh, handig, Google biedt de adressen van al hun 35.513.445 Google profielen. Dat zijn 35 miljoen mensen", waarschuwt directeur Mikko Hypponen van de Finse virusbestrijder F-Secure. Het betreffende bestand bevat links naar andere bestanden waarin de profiellinks staan. Het gevaar is dat diverse persoonlijke gegevens van Google-gebruikers geautomatiseerd zijn te downloaden.

Harvestscript

Hiervoor is al een harvestscript geschreven dat informatie als foto's, voor- en achternamen en gebruikersnamen verzamelt. Twitteraar Tom Okas claimt Google al in 2008 van het probleem op de hoogte te hebben gesteld.

Google laat in een reactie weten dat de sitemap met gegevens over de profielen er puur voor zoekmachines is. "Publieke profielen worden normaliter ontdekt als mensen een zoekmachine gebruiken. De informatie in de sitemap geeft zoekmachines de mogelijkheid om de profielen te indexeren. De sitemap onthult geen informatie die niet al publiek beschikbaar is", stelt de woordvoerder.

Met Google Profiles kunnen gebruikers informatie invullen over zichzelf. Er worden gegevens gevraagd zoals beroep, woonplaats en opleiding en contactgegevens. De profielen worden ook in de zoekresultaten getoond, als gezocht wordt op de naam.

Update 13:23: Reactie Google toegevoegd.