Dat blijkt uit cijfers over de maand juni die Stopbadware.org beschikbaar heeft gesteld. In mei stond Google met 4.261 geïnfecteerde sites nog op de zesde plaats. De hoge klassering was te danken aan Blogger.com: de weblogdienst die behalve bij bloggers ook populair is bij virusmakers die er hun creaties achterlaten. In april scoorde Google naar verluidt nog slechter – met meer dan 10.000 malicious sites.

De daling van het aantal geïnfecteerde sites bij Google is waarschijnlijk het resultaat van de 'agressievere scanmethode' die de zoekgigant er sinds enige tijd op na houdt, zo stelt Stopbadware.org. Hoeveel kwaadaardige sites er in juni bij Google waren ondergebracht, is onduidelijk. Het zijn er in ieder geval minder dan 1.348: het aantal vermeldingen bij de huidige nummer 10 op de lijst, China Telecommunications.

Net zoals bij de vorige ranglijsten van Stopbadware.org zijn de Chinese netwerken weer oververtegenwoordigd. De Chinanet-backbone staat met 26.792 badware-sites op de eerste plaats.

De opvallendste nieuwe binnenkomer in de toptien in AOL. Bijna alle geïnfecteerde AOL-sites bevinden zich bij Hometown: een dienst voor weblogs en hosting. AOL heeft inmiddels beterschap beloofd: het bedrijf wil snel optreden tegen de betreffende sites en gebruikers. Bron: Techworld