Een uitgelekt installatiebestand van Google Play Services 6.1, die automatisch naar Android-gebruikers is gestuurd, wijst op meerdere nieuwe functies in Android, zo meldt Android Police. Zo zou Android een uitgebreide backupfunctie krijgen, waarbij bestanden en settings in Google Drive wordt opgeslagen.

Data draadloos overzetten

Ook wordt het in Play Services 6.1 makkelijker om accountdata, instellingen en bestanden over te zetten naar een ander Android-apparaat. Daarvoor kunnen twee Android-apparaten onder meer via Bluetooth verbinding met elkaar maken en de data uitwisselen.

Play Services 6.1 hint ook op de komst van een 'personal unlock', waarmee een Chrome OS-apparaat automatisch is te ontgrendelen zodra het Android-apparaat in de buurt is. Ook de nieuwe functie Nearby is opgedoken in de code, waarbij apparaten zodra ze bij elkaar in de buurt zijn automatisch bepaalde interacties activeren.

Advertenties kunnen in je agenda

Advertenties zouden voortaan ook evenementen in de agenda van de gebruiker kunnen plaatsen en zelfs afbeeldingen in de Gallery-app kunnen zetten. Maar in beide gevallen is daar wel de toestemming van de gebruiker voor nodig.