Google zou de schikking binnenkort tekenen, melden persbureaus Bloomberg en Associated Press. Google zou aan verschillende openbaar ministeries in meer dan 30 staten een totaalbedrag van 7 miljoen dollar betalen. De overeenkomst zal volgens de persbureaus volgende week bekend worden gemaakt.

De Amerikaanse Justitie in verschillende staten begon in 2010 een onderzoek naar de wifi-sniffing door Google met zijn Street View-wagens. Dat gebeurde van 2007 tot 2010. Het onderzoek werd later gebundeld.

3,6 miljoen MAC-adressen

Google's Street View-auto's legden twee jaar lang stiekem en systematisch het MAC-adres van ruim 3,6 miljoen wifi-routers vast in combinatie met de locatie van de router. Google stelt nooit iets met de gegevens te hebben gedaan. Volgens Google was de dataverzameling een fout. Later bleek dat het systeem met goedkeuring van Google-medewerkers was gebouwd.

Onderzoek in 12 landen

Behalve in de VS is Google ook in elf andere landen aangeklaagd vanwege het stiekem afluisteren van de gegevens van wifi-netwerken. In negen van die landen is Google schuldig bevonden aan schenden van wetten. Ook het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens tikte in 2011 Google op de vingers. Het internetbedrijf heeft het CBP-onderzoek tegengewerkt.