Telecomwaakhond FCC start een eigen onderzoek naar het opzuigen van data van onbeveiligde wifi-netwerken door Google, meldt onder meer de New York Times.

Wachtwoorden geoogst

Eerder dit jaar gaf Google toe dat Street View auto’s jarenlang naast SSID-nummers, MAC-adressen ook 'per ongeluk' flarden payload-data had geoogst en opgeslagen. Het ging daarbij onder meer om privacygevoelige zaken als e-mails en wachtwoorden.

Talloze instanties deden en doen onderzoek naar de kwestie, waarbij Google diep door het stof gaat. Nog geen maand geleden staakte de marktwaakhond FTC zijn onderzoek naar de (on)rechtmatigheid hiervan. De FTC was tevreden dat Google beterschap beloofde en de data vernietigde. Maar telecomwaakhond FCC is nu juist wakker geworden en kondigt een eigen kritisch onderzoek aan.

Ook in Nederland doet privacytoezichthouder CBP nog steeds onderzoek naar de zaak. Het CBP wil niet zeggen wanneer dit onderzoek zal zijn afgerond.

Beelden niet vervaagd

Onlangs beging Google een nieuwe blunder in Duitsland Sommige woningen waarvan Google beloofde dat ze zouden worden vervaagd, zijn via de iPhone en iPad toch haarscherp te bekijken.