Google heeft in een bericht laten weten dat het voorlopig geen apps voor gezichtsherkenning met de Glass-bril toelaat. Ontwikkelaar Lamda Labs maakte al een gezichtsherkenningsapp voor Glass die uiteindelijk live gezichten zou moeten kunnen herkennen, maar dat vindt Google te ver gaan. Het bedrijf wil geen gezichtsherkenning toestaan 'zonder stevige privacymaatregelen'. "Met die gedachte gaan wij voorlopig geen gezichtsherkenningsapps accepteren." Google realiseert zich dat Glass nu al controversieel is op privacygebied.

Scherm aan bij gebruik camera

Het zoekbedrijf neemt nog een andere maatregel in reactie op de grote zorg over ongemerkt filmen en fotograferen met de bril. Het staat apps niet toe om het projectiescherm in Glass uit te schakelen als de camera wordt gebruikt, zodat mensen in de omgeving van de bril kunnen zien dat het apparaat aanstaat.

Glass is voorlopig alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Google schrijft de komende tijd met eerste groep actieve gebruikers Glass verder te ontwikkelen en zijn 'software en beleid verder uit te werken'. Het is nog niet bekend wanneer Glass voor consumenten te koop is.