Gebruikers van Google Apps Premier Edition hebben voortaan de mogelijkheid om het inlogproces uit te breiden met een two-factor authenticatie. Arcot stelt daarvoor zijn authenticatieservice A-OK On-Demand beschikbaar.

Doorgaans krijgen Google Apps-gebruikers toegang tot hun e-mail, kalender en groupware met behulp van een gebruikersnaam en wachtwoord. Het A-OK-product voegt hier een tweede vorm van authenticatie aan toe door gebruik te maken van een versleuteld bestand dat is opgeslagen op de computer van de gebruiker en dienst doet als een softwarematige smartcard of token.

De extra beveiliging kan worden ingeschakeld via de beheerconsole van Google. Als de gebruiker vervolgens inlogt, moet hij of zij enkele vragen beantwoorden waarna de software wordt gedownload. Als de gebruiker daarna met een andere computer inlogt, schotelt A-OK enkele eerder gestelde vragen voor.

Dit is voor het eerst dat Google met iemand samenwerkt aan two-factor authenticatie, zegt Eran Feigenbaum, senior security manager voor Google Enterprise. “Google heeft tools om te helpen bij het uitzoeken van een goed wachtwoord. Voor bedrijven die zich zorgen maken over gebruikers die hun wachtwoorden verliezen, is het two-factor authenticatieproduct denk ik perfect.”

Bron: Techworld