Web Security for Enterprise geeft bedrijven controle over de manier waarop medewerkers internet gebruiken. Het laat ze beleid en regels opstellen en controleren.

De nieuwe functie zorgt ervoor dat het internetverkeer van bijvoorbeeld thuiswerkers automatisch wordt omgeleid en gescand op malware voordat zij toegang krijgen tot de bedrijfssystemen.

Dit moet besmettingen voorkomen, meldt product manager Tim Johnson op een bedrijfsblog. De nieuwe functie biedt een alternatief voor virtual private networks (VPN), die in praktijk vaak matig werken, bepleit Johnson.

Verschillende soorten bescherming

De applicatie is ontwikkeld door Postini, een beveiligingsbedrijf dat Google vorig jaar heeft overgenomen, met technologie die is gemaakt door ScanSafe. Het pakket is geïntegreerd binnen Google Apps security.

Web Security for Enterprise beschermt tegen internetvirussen, spyware en and zero-hour threats. Het beschermt netwerken en gebruikers tegen ongewenste webcontent, bestandstypen en MIME types. Het programma scant online activiteiten, biedt rapportages en zorgt er uiteindelijk voor dat er minder verstopping van de bandbreedte plaatsvindt.

De dienst kost 36 dollar per gebruiker per jaar. De nieuwe uitbreiding voor werknemers op afstand kost nog 12 dollar voor gebruiker extra.

Bron: Webwereld Bron: Techworld