De patenten zijn bedoeld voor nieuwe smart-home-apparaten die gebruikers moeten helpen met het huishouden. De apparaten scannen je huis, je apparatuur en zelfs de kleding in je kast en slaat deze informatie op om de gebruiker beter te leren kennen en helpen.

In de patentomschrijving wordt het voorbeeld aangehaald dat een gebruiker een shirt met een afbeelding van Will Smith in de kledingkast heeft hangen of op de vloer van de slaapkamer heeft liggen. Deze informatie wordt vergeleken met de browsergeschiedenis van de gebruiker en het apparaat kan de gebruikers vertellen dat hij/zij waarschijnlijk een fan is en dat z'n nieuwste film in een bioscoop in de buurt speelt.

Op basis van de gescande kleding in de kast kan in combinatie met objectherkenning worden gekeken hoe modebewust de gebruiker is en wat voor smaak hij/zij heeft. Ook kan er worden geschat hoeveel de gebruiker verdient op basis van gescande spullen in huis.Met behulp van deze informatie geeft het apparaat suggesties over waar er het beste geshopt kan worden en wat er gekocht kan worden.

En dit was nog maar het eerste patent, op de volgende pagina: het tweede patent

Opvoeding

Het tweede patent (PDF) gaat meer in op het helpen met het huishouden en de opvoeding van kinderen.

Er worden voorbeelden aangehaald waarin sensoren en camera's kunnen worden gebruikt om het gedrag van kinderen in de gaten te houden en ouders op de hoogte te brengen als zij vloeken, slechte content op internet opzoeken of op plekken in huis komen waar zij niet mogen zijn. Het apparaat zou daarnaast ook de lichten of apparaten uit kunnen schakelen of de kleur van het licht veranderen om de kinderen te waarschuwen.

Ten slotte kunnen bedrijven ook policies aanleveren die gebruikers kunnen toepassen in deze systemen. Gebruikers zouden dan kunnen worden beloond als zij de, door de bedrijven opgestelde doelen behalen zoals "minder tijd doorbrengen met elektronische apparaten" of "elke maand 5 procent minder energie gebruiken voor drie aaneengeschakelde maanden".

Hoewel dit slechts patenten zijn en lang niet alle patenten uiteindelijk worden ingezet, is het bijzonder om te zien wat de zoekgigant allemaal in gedachte heeft voor gebruikers. Wij zijn benieuwd of gebruikers wel open staan voor zulke apparatuur.

Zou jij deze slimme hardware in huis halen?
Ja, lekker makkelijk
Nee, ik hecht veel waarde aan m'n privacy
Created with Online Quiz Maker
Lees ook: 14 dingen die Google van je weet