Govcert.nl, het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid, laat aan Webwereld weten: "Het betreft een betaversie van Chrome. Als GOVCERT.NL adviseren we betaversies alleen in testomgevingen te installeren. Zolang het nog een beta-produkt is raden wij de computergebruiker thuis aan geen gebruik te maken van Chrome."

De waarschuwing van Govcert is een reactie op een aantal meldingen dat er na de release van Chrome nogal wat kinderziektes bij Google's browser aan het licht zijn gekomen. De beveiliging van Chrome zou te wensen overlaten en ook de gebruikersvoorwaarden waren 'uitzonderlijk' te noemen. Deze zijn inmiddels door Google aangepast na verontwaardiging in de blogosfeer.

Waarschuwing op Duitse Journaal

In Duitsland gaf de overheidsdienst voor beveiliging in de IT sector eveneens een negatief advies over het gebruik van Chrome, een waarschuwing die zaterdag in Duitsland het 8 uur-journaal haalde.

Update: Een woordvoerder van Google reageerde op het bericht: "Wij lanceren onze producten altijd eerst als beta-versies. Dit betekent niet dat ze niet getest of gebruiksklaar zijn, echter dat wij feedback zoeken van gebruikers waarmee het product eventueel verbeterd kan worden. In het geval van Google Chrome is het product gelanceerd met grote aandacht aan gebruiksgemak, snelheid, stabiliteit en veiligheid, waaronder door ook uitgebreide privacyfunctionaliteit en waarborgen tegen malware en phishingaanvallen in het product in te bouwen."