Net als vorig jaar nemen we de lezers mee naar de Hack in the Box Security Conference. Athans, tien gelukkigen. We geven je hier meer informatie over hoe je dan aan die vrijkaarten komt (en wat je ervoor moet doen), maar eerst even een overzicht van hetgeen ons volgende maand te wachten staat.

HitB2015 is van 26 tot 29 mei in de Beurs van Berlage in Amsetrdam en biedt drie dagen lang nieuws, wetenswaardigheden, games en netwerkmomenten voor iedereen die geinteresseerd is in allerlei aspecten van informatiebeveiliging, hacken en privacybescherming. Sprekers zijn onder meer John Matherly (oprichter Shodan), Marcia Hofman (EFF), Marina Krotofil (European Network for Cyber Security), Tony Trummer (pentester bij LinkedIn) en onafhankelijk beveiligingsexpert Kirill Nesterov.

Naast de conferentie zijn er diverse kleinere sessies met (deel)onderwerpen als aanvallen op Android-apps, hacken via sms op 4G-niveau, hacken op Oracle-applicaties, hacken van EMV-chips, techtrainingsessies en natuurlijk de fameuze Haxpo.

Vrijkaarten voor lezers

Net als vorig jaar hebben we vrijkaarten voor onze lezers. En, net als vorig jaar, vragen wij daarvoor wat aan je terug. Laat je mede-lezers van Webwereld en Computerworld meedelen in je ervaringen tijdens HitB en schrijf een of meerdere artikelen over hetgeen je hebt meegemaakt, je mening over een sessie of keynote of zoek zelf een onderwerp waarvan je denkt dat het interessant is om te delen met de lezers.

Vorig jaar leverde dat een aantal mooie, leuke en zeer lezenswaardige verhalen op, met exclusief fotomateriaal en bijzondere eigen insteken. Daar zijn we als redactie zo blij mee dat we dat deze keer opnieuw willen doen.

Wil je mee? Mail naar [email protected] en vertel in het kort waarom je met ons mee wilt gaan en waarover je denkt te gaan schrijven. De tien leukste of origineelste inzenders nodigen we eerst uit op de redactie om kennis te maken en het geheel door te spreken. Dus wat let je?