De Nieuwskraker is bedoeld voor MSN-gebruikers die tijdens het chatten geen nieuws willen missen. Zij kunnen Nieuwskraker toevoegen aan hun MSN-lijst. Het programmaatje geeft tien minuten na inloggen de drie laatste nieuwskoppen. Verder kan de gebruiker via een aantal commando's nieuws opvragen.

Interessante bijkomstigheid is dat de artikelen die in het archief staan via Nieuwskraker gratis te lezen zijn terwijl deze normaal alleen als abonnee of tegen betaling zijn op te vragen. Weblogger Michel Rijnders heeft van deze mogelijkheid gebruikgemaakt om het gehele archief van de krant gratis toegankelijk te maken.

Firefox

Dit gebeurt via een aantal simpele stappen, waaronder de plugin Refspoof voor Firefox. Sitemanager Robert Jan de Heer van de Volkskrant is niet onder de indruk van het lek. "We zijn nog druk bezig met het finetunen van de software. Nu zit er nog geen enkele vorm van beveiliging op. Ik schrik hier niet van."

De Volkskrant richt zich met zijn Nieuwskraker op een veel jongere doelgroep dan met zijn rss-nieuwstikker. Dit laatste programma is een onverwacht groot succes. De Volkskrant meldde onlangs nog de 250.000e download. De Heer: "Vooraf waren we met 10.000 al tevreden geweest."

De MSN-nieuwskraker zal eind deze week of begin volgende week officieel worden gelanceerd. Op dat moment zullen de lekken zijn gedicht, belooft De Heer.