De database is waarschijnlijk een samenraapsel van verschillende andere databases en aangevuld met gebruikersnamen en wachtwoorden die eerder zijn buitgemaakt maar waren versleuteld. Al deze wachtwoorden staan nu als platte tekst in deze database samen met enkele doorzoek-tools.

Het 41 gigabyte grote dump-bestand bevat 1.400.533.869 records en is voor het laatst bijgewerkt op 29 november 2017. "Dit is niet zomaar een lijst, het is een geaggregeerde, interactieve database die het mogelijk maakt snel te zoeken en nieuwe data toe te voegen. Deze database maakt het zoeken naar wachtwoorden sneller en makkelijker dan ooit," aldus Julio Casal van 4iQ.

Niets geleerd

De database laat zien dat veel gebruikers helaas niets hebben geleerd van alle grote beveiligingslekken en dat alle tips worden genegeerd. Zo is het meest gebruikte wachtwoord nog steeds 123456 (bijna tien miljoen mensen gebruiken dit wachtwoord). Ook wachtwoorden als qwerty, admin, password en iloveyou worden miljoenen keren voor.

Ook zijn er nog steeds miljoenen gebruikers die hun wachtwoorden recyclen en gebruikers die slechts één teken wijzigen als zij hun wachtwoord moeten wijzigen.


Het viel de onderzoekers op dat veel van de geteste wachtwoorden nog steeds in gebruik zijn. Gebruikers wordt aangeraden hun wachtwoord te wijzigen en een veilig, sterk wachtwoord te gebruiken, al vrezen wij dat deze tips wederom in de wind zullen worden geslagen.

Top 40 meest gebruikte wachtwoorden