De bende heeft de identiteit van minimaal vijftig mensen gestolen en die slachtoffers een poot uitgedraaid. De bende handelde onderling in nagemaakte documenten zoals identificatiepapieren en gestolen bankgegevens via speciaal daarvoor opgezette websites. De bendeleden wordt samenzwering, oplichting en het produceren en handelen in vervalste documenten ten laste gelegd.

Aanklager Daniel Bogden zei niet uit te sluiten dat nog meer aanhoudingen volgen en ook kan het aantal slachtoffers verder oplopen. “De reikwijdte van de diefstal van persoonlijke informatie dat dit onderzoek aan het licht brengt, is verbluffend", zegt hij. De daders legden zich helemaal toe op het kopen en verkopen van achterover gedrukte bankpassen en creditcards en ondersteunende identificatiedocumenten. De handel werd gecentraliseerd via een internetsite genaamd Carder.su.

Ook in Europa onderzoek

De gebruikers van die site probeerden volgens de aanklager hun anonimiteit te bewaren en ontdekking te voorkomen. Hoe is niet geheel duidelijk en ook hebben de opsporingsautoriteiten niet bekend gemaakt hoe ze de bende op het spoor is gekomen.

Het onderzoek beperkt zich niet tot de Verenigde Staten. De leiders van de organisatie zouden ook gebruik maken van criminele diensten die aangeboden werden uit Europa. Ze testen en beoordeelden via het internet aangeboden Europese “services" zoals witwassen van geld, en het fabriceren van namaak identiteitspapieren en lijsten met gestolen creditcardgegevens.